Великден наближава...време за пъстра промяна :)
There are no translations available.

Здравейте приятели :)

След няколко дни е Великден и аз вече се подготвям с неустоим и заразителен ентусиазъм. Няма да скрия от вас, че за първи път изпитвам желание да променя напълно къщата с декорации, но този път не купени, а направени от моите две ръце и създадени от богатото ми въображение. Е, някои елементи видях в списание....Важно е желанието. И налично време – но както знаете всеки може да си подари време.

 

 

Също така за първи път във все още краткия ми животJ, ще меся сама козунаци. Изчетох поне около 20 рецепти, гледах видеоклипчета....То си е майсторлък. Но най-вече влагаш цялата си любов и мерак да зарадваш близките си и да създадеш семеен уют. За мен Великден е най-красивият празник в годината, заедно с Коледа всъщност.

Малко ми е тъжно, че децата ни няма да са с нас, но те ще са в мислите ни със сигурност. Дано ги заредим позитивно и тях с подготвената декорация, излъчваща примамлива ненаситност за слънчеви емоции и Великденски изненади.

От сърце ви желая да намерите повече време за семействата си тези дни. Дайте си повече почивка, ако имате възможност.
Работата винаги ще я има, повече или по-малко:)) но пропуснатите моменти с любимите хора, няма да се повторят.

И така, запретнете ръкави, за празниците време отделете и добре се подгответе.

Подходяща покривка подберете и според цветовете й декорацията направете.

Ето няколко идеи, които сътворих последните два дни. Тези цветове за декорации съм избрала предвид цветовете на покривките и заобикалящата ни природа. След два дни ще публикувам още снимки, след като боядисаме яйцата и направим декорации с кори от дърво и черупки от яйца. Очаквайте ги.

 

1.    Ваза с пясъци и лаленца.
Необходими продукти – стъкленица, два цвята фин пясък, един цвят малки камъчета, цветя, настроение и желание.
Можете с лекота да си я спретнете. Тези жълти лалета са изкуствени, но  много приличат на истински, малки и сладки - от магазин за цветя. Струват 12 лв., 7 бр. в китка. Има и бели. Най-отдолу слагате малки камъчета, върху тях един слой пясък, след това редувате с втория цвят и оформяте докато сипвате различни форми. Накрая набучвате цветята. На тези лаленца дръжките им са дълги и се наложи да ги подвия. Можете да използвате всякакви цветя – ако са живи, ги сложете във формичка с вода. Представям си тези за орхидеите. Но при нас, на село, няма живи цветя по това време на годината освен иглики :). А тази декорация е целогодишна и за масата на двора звучи много освежаващо.

 

2. Поставки за яйца.
Необходими продукти - рула от тоалетна хартия, цветна хартия, декоративни изкуствени листенца, калинки, цветни картони, ножица, лепило, дребни декорации, които се лепят, търпение и ентусиазъм.
Взимате вътрешното картонче на тоалетната хартия – на хубавите марки хартия е трудно да ги извадите. Или унищожавате цялата ролка или след като свърши тоалетната хартия, я запазвате:). Има една доста ниско бюджетна, сива тоалетна хартия. От  нея вадите с лекота рулото от центъра. След което го увивате с цветна, намачкана хартия и после я декорирате по ваше желание. Аз използвах листенца(има ги също по цветарските магазини), калинки, слагат ги на букетите. Купила съм също така комплект състоящ се от 4 шишенца с различни формички за лепене с цел декорация и лепило. Слагате вътре яйце, а може и яйце свещ. Проявете въображение и действайте. Едната поставка от творението ми е зайче:).

 

     

 

3. Табелки с имена на гостите за Великденската трапеза.
Необходими продукти – цветен картон, цветна хартия А4, тънка, ситен пясък, калинки, декоративни малки формички, лепило, цветни моливи, малки щипки, декоративни листенца, познаване на гостите ви и голяма обич към тях:).
Изрязвате цветен картон, сгъвате го на две и правите пирамидка. От цветна хартия изрязвате форми на яйца и ги залепвате в долната част. Отгоре захващате с малка щипчица листенце според цвета(хубаво е да са в два цвята) и  залепвате дребни декорации. Нарисувайте по вап избор различни форми по яйчицата(не мога да рисувам, за това се въздържах от по-задълбочени рисунки). Добавяте името на госта, и хоп, готови сме.

     

 

4. Панерче за яйца.

Необходими продукти – някаква стара кашпа, панерка; цветна, намачкана хартия; цветна опаковъчна лента; цветна трева; изкуствени, малки плодчета; габърчета, тиксо, ножица, лепило, усет за творчетво.
Взех си една пластмасова, мръсна кашпичка от двора:) облякох я в цветна, намачкана хартия. Добавих една жълта джувка, забодох от вътре навън габърчета, закрепих малки изкуствени плодчета от външната страна на панерчето, на връхчето на габърчето. Напълних панерчето с цветни хартии, яйца(за сега декоративни, все пак в четвъртък ще боядисвам истинските) и добавих малко изкусквени малки плодчета. Каква усмихната красота :).

 

        

 

Дано поне малко съм ви заредила с Великденско настроение. Хайде тръгвайте от офиса и отивайте на пазар :).

Бъдете здрави, изкарайте весели, пъстри и красиви празници и до нови срещи.


Животът е прекрасен - особено ако си сред природата.


Желая ви страстна седмица, успехи във всичко и радостни приготовления за Великден.


Силвия